PREMIUL “MENTOR PENTRU EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE” ACORDAT DOAMNEI PROFESOARE ELEONORA IOANOVICI

in

Tags 

100% Local

   Pe data de 10 aprilie 2013 Grupul MOL și Fundația Pentru Comunitate au decernat Premiile "Mentor pentru Excelență în Educație" unui număr de zece dascăli care au ghidat destinul elevilor lor, cu rezultate excepționale. Ajunsă la a 3-a ediție, inițiativa a fost pornită de părinții unor foști elevi, de elevi și de colegi. Aceste premii recompensează munca de-o viață a unor profesori de excepție, aducându-le recunoaștere publică. Fiecare dintre cei zece dascăli a primit un premiu în valoare de câte 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de renumitul artist Ioan Nemțoi.

   Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, activând în domeniul petrolului şi gazelor, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi peste 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul controlează cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. Compania deţine, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de stații în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 țări. În România, MOL deţine 137 de bezinării şi înregistrează performanțe pozitive și pe segmentele de vânzări destinate companiilor, prin intermediul cardurilor de carburanți și soluțiilor en gros. MOL a semnat acorduri de concesiune cu Agentia Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul României, dintre care unul a fost ratificat de către toate autoritățile competente.

   Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație, sprijină copii și tineri talentați în realizarea viselor și proiectelor acestora. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor. Fundația pune accent pe programe care se realizează prin cooperări transfrontaliere, prin parteneriate în regiunea Europei Centrale și de Est. Consiliul Director al Fundației va organiza programe care fac posibilă urmărirea scopurilor formulate.

   Pentru această ediție au fost depuse, anul trecut, 171 de dosare de nominalizări pentru 109 profesori sau antrenori, unii dintre ei fiind propuși de mai multe ori. Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate, compus din 5 membri, a avut o misiune dificilă, aceea de a alege candidaturile cele mai valoroase dintre nominalizările unor oameni deosebiți, care au descoperit şi lansat tinere talente, aducând o contribuţie esenţială în construirea carierelor și în evoluţia profesională a acestora.

   Invitat de onoare al acestei gale a fost Horia Roman Patapievici, scriitor, filosof, eseist, care a ținut o cuvântare despre rolul mentorului în societate și relația dintre acesta și discipol. Maestru de ceremonii la această gală a fost domnul Marius Tabacu, director al Filarmonicii din Cluj Napoca.

   Propunerea de nominalizare a doamnei Eleonora Ioanovici a fost făcută de părinții Mariana Mureșian, Mariana Iuga și Monica Capră. Referințele pentru întocmirea dosarului au fost furnizate de către Primăria Sighișoara, Direcțiunea Clubului Copiilor, foști elevi și David Robert (viitor profesor de dans și fost elev al doamnei Eleonora Ioanovici). Menționăm că scrisoarea acestuia a impresionat cel mai mult juriul.

Lista Mentorilor Premiaţi

Maria Arnăutu, profesor de chimie, Râmnicu Vâlcea
Daniel Bădescu, antrenor înot, Drobeta Turnu Severin
Elisa Iedida Bârzescu, profesor de pian, București
Ioan Fernbach, profesor de vioară, Timișoara
Franczia Katalin, profesor de matematică, Satu Mare
Eleonora Ioanovici, profesor de dans, Sighișoara
Jakócs Zoltán, antrenor atletism, Odorheiu Secuiesc
Ioan Mărneanu, antrenor atletism, Carei
Gabriel Claudiu Petre, regizor trupă de teatru, Plopeni, Prahova
Salamon András, profesor de literatură maghiară, Sfântu Gheorghe

   Tot în acest an, în luna iulie, vor fi premiați mai mulți elevi cu activitate și rezultate deosebite. Anul trecut numărul elevilor premiați s-a ridicat la 139.

   Câteva cuvinte despre doamna Eleonora (Nora) Ioanovici:

   S-a născut pe 3 aprilie 1950, la Cluj Napoca. Începând cu 1972 a activat ca profesor de Educație Fizică și Sport în localitățile Papiu Ilarian și Nadeș. Începând cu anul 1988 a activat ca profesor-coregraf la Sighișoara, unde a și rămas. De-a lungul activității sale a antrenat mii de copii (din care 5 serii de performanță sub denumirea KIDS) și a confecționat peste 2000 de costume necesare competițiilor la care a participat. Printre acestea se numără competiții naționale (Timișoara, Focșani, Cluj, Baia Mare), europene (dans modern, în Kaposvár, Ungaria) și internaționale (Focșani, Vaslui, Timișoara, Italia). Începând cu anul 2004 a organizat concursul județean de dans modern iar din 2007-2008 organizează și concursul interjudețean de dans modern.

   Activitatea sa prodigioasă a fost recompensată, în anul 2009, cu titlul de Cetățean de Onoare al Orașului. Tot în semn de recunoștință, din 2012 se organizează, la Sighișoara, un concurs național care-i poartă numele, organizat de profesorul Câmpian Cornel.

   Pentru noi distinsa doamnă Eleonora Ioanovici este un model de urmat în viață. Pe această cale îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru Sighișoara și pentru comunitatea noastră. Îi dorim multă sănătate și să rămână la fel de energică.

 

Redacția